Thursday, February 18, 2010

~hoping he'll be strong~

salam buat semua yang membaca entry ni....
cuma nak berkongsi kisah hidup sesorang yg saya amat kenal....
biarlah dia dikenali Mr F......
kisah hidup dia kalau diceritakan tak ubah seperti kisah di dalam novel....
pertama kali ak mengenali dia....
first impression aku jmpa dia aku dah judge dia dgn pandangan yg negatif....
manusia selalu 'judge a book by it's cover kan
tapi dia baik sebenarnya....cuma banyak kekurangan.... dari segi kasih sayang keluarga dan harta benda....
tp dia sangat kaya dengan budi bahasa....
keadaan family yang tak sempurna memaksa dia untuk tinggal bersama keluarga angkat...
setiap kali dia ceritakan kisah hidupnya....aku akan sentiasa mengalirkan air mata....sbbnya saya tak dapat menahan sebak di dada ini...='( aku bersyukur aku mempunyai keluarga yang sempurna dan bahagia.... dia banyak belajar kasih sayang itu dengan menumpang kasih pada keluarga angkatnya dan orang lain....walaupun punya ibu bapa tapi dia lebih bahagia hidup bersama keluarga angkatnya....macam...
novel hlovate Rooftop Rank "there're times when strangers are like family, and family are like strangers"
satu yang sangat ak kagumi tentang dirinya....dia tak mudah mengalah...dan dia sentiasa positif....even ak pon tak pernah sepositif dia....


" i hope u'll be strong Mr F hope u will succeed in ur life....i'll always pray for u"





~bATrisH~

3 yang komen mengomen:

hans said...

sapa oit?

CahayaCintaIlahi said...

tanx fwen..!! =)

~batrish♥~ said...

hans: de sorang mamat ni yg ak knl..ang xknai kot..huhu

chaya: thanx for pe ye?hee..=)

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com