Wednesday, February 6, 2013

Microwave Chocolate Cake in A Cup




 salam peeps
selamat petang (^_^)
topik kita pada petang ni MICROWAVE CHOCOLATE CAKE IN A CUP
haa...
mesti ramai tertanya kan apa benda ni...kelas masakan ke?

hehe..sebenarnya Bat buat kek chocolate moist dalam microwave
haa..korang percaya tak? =)
sebenarnya saja test kat LAB semalam..hihi
Bos tak tau pun yang kitorg buat kek kat Lab..
Bukan apa dah jemu gila dengan daging, asyik R&D daging je hari-hari
so Bat pun tukar angin buat kek lak..hihi

At first attempt tu..memang tak jadila
hangit...plus keras boleh baling kat dinding..hihi
tak pandai adjust masa nak masak g masa awal tu
tapi lepas tu...tadaaa..jadi kot..
Moist lagi..sedap gila..hee =)

nak tgk gambar ke..?
mesti terliur korang...=p

 percaya tak kek ni masak dalam microwave?
just buat macam biasa je resipi chcolate cake ni
tapi tuang dalam tupperware yang microwaveable
pastu set kan suhu 500W / Micro Low
masa 4 minit - 5 minit
tadaa..siap dihidang panas-panas
=)
selama mencuba ye!





~bAtRisH~

0 yang komen mengomen:

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com