Saturday, April 20, 2013

ESCAPE ADVANTURE PARK PART 1

Hai peeps
Malam ni nak hupdate pasal trip Bat ke ESCAPE Penang
Sumpah tak rugi pergi kot (tudia ekspresi melampau)
Tapi memang serius tak rugi pergi..(^_^)

Actually dah lama plan nak pergi sana. Bulan 3 sepatutnya kitorang plan nak pergi tu.Patutnya ramai pergi tapi disebabkan rami yang asyik menunggu je masa free sampai bila pun tak free. So Bat decide untuk pergi berempat je sebab tak sabar gile dah nak pergi sana (rakus betul kan). Kami wonder girls (acewah..jadi group korea lak) buat keputusan apa pun jadi hari Ahad tu kena pergi jugak ESCAPE.

Ahad pagi tu kami pun bertolak dalam pukul 10 pagi. Bawaklah segala bekal makanan untuk tidak kelaparan bila sampai kat sana nanti. Maklumlah kan tempat macam tu konfem mahal punya makanan.
Drive punya drive naik jambatan baru start buka GPS (hihi tak tau jalan pun) cuma tau tempat tu kat teluk bahang je. Bat pun drive la terus ke teluk bahang. Nasiblah sebelum ni selalu juga pergi Penang ni, tak menjadi masalah sangat nak cari jalan ke teluk Bahang cuma ikut sign board Batu Feringgi dan Tanjung Bungah je. Sampaila jumpa ada sign board ESCAPE 5 KM kami pun ikut je..sekali jumpa roundbout signboard ESCAPE takde plak...haaa sudah mana nak pegi ni..

Lepas tu co-pilot cakap pukul 12...Bat pun ambikla pukul 12 sekali salah jalan daa ni jalan ke TAMAN NEGARA PULAU PINANG (ni next time nak pergi pulak..hiking this time..hihi)
lepas tu buat u-turn balik ambik jalan lain sekali salah juga..huhu last skali baru betul jalan..GPS ni pun salah bagi jalan haish..hehe..

Siap parking semua (parking penuh kot) terus pergi kaunter tak sabar gile2 nak masuk tengok orang main..Kami sampai kat sana dalam pukul 1..bayaran satu kepala untuk masuk ke dalam RM48..

Lets cekidaud the pitcaz =)

 the entrance kaunter


 kaunter for group



this is what we call monkey bisness..=)
 
 two of us background ramai bergayut ni..haha


 ini first game kitorang main..monkey business ada 3 level

 since ni first time so kena la start level 1 dulu..beginner =)


 yes you will forget your psp at home..haha


 serius penat berpeluh tapi masih tersenyum sebab puas dapat main

 ni tubey race (akan update pasal ni dalam part 2 nanti) - best game ever

 salah satu cabaran dalam level 1 - siapa2 yang gayat memang tak digalakkan..hihi

 we wondergirls at Escape =)

 no cash are allowed only this card will be use in the park

 tadaa..kami akan datang lagi untuk level 2 dan level 3 =D


nantikan Part 2
details pasal game pulak..hihi
nite peeps






 ~bAtRisH~



4 yang komen mengomen:

nik ros said...

wah..seronoknya tgk. teringin jugak nak join pi tempat gitu. blh kuarkan peluh

NinaAz said...

Mcm menarik jeaaa tempat niiii... hehe

~batrish♥~ said...

sis nik : best sgt...akak nk bwk anak2 pn boleh.ada jgk utk kids zone..=)

nina : mmg sgt2 menarikla..=)

Sop said...

menarik
cam best jer

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com