Monday, May 18, 2009

`~I'm gLaD i gO tHere`~

first of all nak ucapkan syukur sangat2 kpd Allah swt...
kerana Dia lah sya tergerak hati nak pergi kursus ni...

kursus yang sya hadiri ni adalah kursus fasilitator di bawah anjuran Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung dan Birotatanegara. Tempat di mana kursus ni diadakan di Kem Bumi Jati Klang, Selangor...best giler la...survivor and munguji minda btul la...seramai 92 orang yang jion kursus ni dari pelbagai kos...dapat kenal ramai kawan and yang paling penting dapat kesedaran dalam diri ni betapa pentingnya kita dalam memartabatkan bangsa melayu...

Terima kasih kepada En Noor Azam Bin Hj Abdul Mokta, En Raja Ismail Bin Raja Abdul Rahim, En Mohd Zaini Ismail dan En Abdul Hamid Bin Ghazali. Mereka ini adalah barisan fasilitator yag bersama menjayakan program ini. Mereka semua ni adalah jurulatih di Birotatanegara..


Sepanjang program mmg bestla...pengalaman yang paling xdpat dilupakan kena kawad and lari sejauh 2 km...and slama 4 hari 3 malam berkursus ni segala alat komunikasi diambil dan kami tak dibenarkan memegang sebarang handphone la...huhu mmg mula2 tu berat jugak la nak bagi takut nnti mati kutu dibuatnya..tapi rupa-rupanya sepanjang program tak sempat pon nak pikir pasal handphone ni..mmg masa kami sangat padat la dengan aktivti...rehat pn tak cukup...

Untuk pengetahuan semua Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung(GPMS) adalah persatuan yang sangat bergiat aktif di UiTM shah alam banyak program yang telah dirancang iaitu program yang berbentuk khidmat masyarakat...dan event terbesar dalam GPMS adalah ke Gunung Ledang iaitu Kem Penyambung Warisan...kem ni diadakan untuk melatih exco, sekretariat dan ahli-ahli untuk meenjadi hardcore dalam GPMS dan seterusnya menyambung perjuangan mantan-mantan YDP dan exco-exco....tak rugi masuk GPMS kami bkn hanya sekadar ahli biasa tetapi lebih kepada keluarga yang sangat besar...


akhir kata dari saya

NURFITRIAH MD ROSLI
SEKRETARIAT SETAUSAHA
GABUNGAN PELAJAR MELAYU SEMENANJUNG(GPMS)

baru saja dilantik selepas tamatnya kursus ni...:)



~bATrisH~

0 yang komen mengomen:

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com