Tuesday, March 29, 2011

Kena Marah Pon Rasa Bahagia

Salam semua...
Rasa teruja and happy nak tulis entry ni, sebabnye hati tengah berbunga riang...
Setelah dimarahi oleh cik abg tersayang!



teruja sampi rasa nak lompat macam ni..hehe
erk? dah kena marah kenape pulak happy tahap tak ingat dunia ni?
pelik ke?
trish tak rasa pelik...sebab yang marah tu orang yang kita sayang kan...
punca utama kena marah adalah disebabkan MANDI MALAM


cerita nye macam ni.......


semalam pkul 10.30 malam....
ketikaku duduk berseorangan di rumah sambil menjahit felt keychain....
terasa bahang je...ish panas betul malam ni...
lalu ku bangun mencapai tuala dan menuju ke bilik air

eh pe kes lak buat ayat macam novel ni...haha...(abaikan mode jiwang and seram si penulis)
lepas mandi rasa segar je...nyaman tak panas dah...lalu ku keluar dari bilik air menuju ke bilik...
lantas ku capai handphone di meja solek ku...
5 MISSED CALLED (no. celcom)
3 MISSED CALLED (no. maxis)
dari Mr. Jako tersayang....
dlam hati (alamak banyak lak miss kol ni...mestu merajuk la ni nnti)

lalu pantas aku mendail no incik kesayangan kembali...
truttt...truuttt...truuuttt...trruuuttt...


Buah Hati syg : Asslamualaikum abg.....
Mr Jako syg : Waalaikumussalam (suara serius)....hmmm..pergi mane tadi?
Buah Hati syg : Baby pegi mandi tadi....tu yg tak angkat abg kol tu...
Mr Jako syg : Mandi! (lagi serius)...sayang dah malam ni...tak elok mandi malam...kan abg dah pesan banyak kali...
Buah Hati syg : Panasla abg...tu yg mandi tu....
Mr Jako syg : Tau tak badan kita ni macam kereta? kalau tengah panas2 tiba-tiba curah air sejuk apa jadi?
Buah Hati syg : (tersengih2 mcm kerang busuk...incik buah hati tak nampak)....erm rosak kot...
Mr Jako syg : Function kereta tu akan tak stable da....dah kurang...macam tu jugak dengan badan kita....baby ni degil la...abg dah pesan banyak kali kan jangan mandi malam....
Buah Hati syg : ok2...baby janji tak buat lagi....(masih tersengih lagi)...
Mr Jako syg : ok2...pastu buat lagi...kita ni sayang kat dia...tak mau dia sakit...dia degil jugak...abg sakit takpa..janji orang yg abg sayang  sihat selalu...
Buah Hati syg : (Senyum sampai telinga....bunga kembang di taman dah ni)...ye abg...baby tau...baby janji tak mandi malam dah...tapi kalau panas sangat baby basuh kepala boleh?
Mr Jako syg : tak boleh! selalu mandi macam mana? start mana dulu?
Buah Hati syg : dari kaki ke kepala....
Mr Jako syg : baca bismillah tak?
Buah Hati syg : baca...


Mr Jako syg : Letak telefon...abg kol balik jp gi...
Buah Hati syg : eh..kenapa?
Mr Jako syg : Byk sngat ke kredit baby tu....dah letak abg kol balik...
Buah Hati syg : (bertambah2 lagi senyuman yg ada ni...hehe dah terlebih gula dah)...baik abg...!


truuutttt..trrruuuuuttt (abg kol balik) buah hati syg ni pon angkat dengan senyuman tak lekang dari bibir =)


Mr Jako syg : Okeh sambung balik tadi...haa tau pun dari kaki dulu....tau tak kepala kita ni macam enjin kereta? kaki tangan tu macam tayar....kalau basuh kepala dulu apa jadi? enjin yg tengah panas2 tiba2 curahkan air? boleh rosak tau...boleh sebabkan yang lain pon tak function....
Buah Hati syg : faham abg...tapi kalau panas sngat nak buat macam mana?
Mr Jako syg : basuh kaki ja....pastu ambik tuala lembap lap2 badan...jangan mandi! faham tak ?
Buah hati syg : faham abg (sambil gelak2)
Mr Jako syg : hai...syg abg ni orang marah pon boleh dok gelak2 lagi....selalu kalau abg tinggi suara sikit dah berjurai-jurai ayaq mata turun...malam ni tak pulak?
Buah Hati syg : hehe...abg marah sebab sayangkan baby...sebab tu baby  happy....ada orang yang ambik berat pasal baby...thats y i'm happy..heee
Mr Jako syg : Sapa tak sayang bini oii...
Buah Hati syg : gelak2 lagi =)


perbualan seterusnya berkisarkan kehidupan masa depan...ehem2...





P/S: I always love u honey..thank u sebab sentiasa setia dengan kerenahku yang macam2 ni..hee =)









~bAtRisH~


 

2 yang komen mengomen:

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! bahagianye kamoo. jelez la. hee ;)

~batrish♥~ said...

mieyrah : hee..bahagie je rse..tp klu time die mrah btol2 tu tkut gak la...hehe.cme time ni je rse epi btol kne mrah..hehe

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com