Monday, May 2, 2011

Dapat Kerja Tapi Rumah Pulak Susah Nk Carik

salam semua
mood kurang ceria plus tak bersemangat...hurmmm
patutnya happy sebab dapat kerja dah tapi disebabkan company ni telah mungkir janji untuk tak berikan tmpat untuk ditinggal (tempat tinggal sebenarnya) maka agak huru hara jadinya

yela dah janji nak bagi..so takla sibuk2 nak pergi cari kan...sekali 5 hari sebelum start kerja cakap dah penuh rumah untuk staff sila la cari lain....mana smpat nk cari kot....
habis serata pelosok permatang pauh, butterworth telah ku jejaki...naik juling tengok laptop sebab nak cari iklan bilik kosong...budget sewa rendah je...sebab gaji sikit je kan..tp yg jumpa semua sewa 300 400....makan pasir den tiap bulan ni haaa.....sewa yang murah and dekat semua dah dikebas orang awal2 lagi...pening-pening.....haishhh....

last2 terpaksa juga la terima sewa 250 sbln...ni kira plg murah dah ni blh dapat...bila la gaji nak naik riban2 ni...kena cari kerja part time ni...kalau harap gaji ni...alamat sampai tua la tak boleh nak menabung habis sewa je tiap2 bulan tak masuk makan lagi...haishh...




dah ada duit banyak nanti nak beli rumah macam ni la

~bAtRisH~

 

1 yang komen mengomen:

tqah said...

fit..they cant do that to u..kalau pun x dapat nak bagi rumah, they should give u elaun untuk rumah la sebab gaji yg die bagi tu dah excluded sewa rumah...isy aku plak yang geram ni ha..die ingat kite desperate sgt ke hape..fit search gak keje2 lain..jangan harap kt company tu je..die nak buli tu...x patut x patut..kalau ada company lain panggil, fit blah je dr sane..

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com