Thursday, July 4, 2013

Hlovate Masterpiece

Salam peeps
Post baru ni ada cakap pasal Hlovate punya novel kan
For those yang tak tau memang sangat rugi la sebab dia ni sangatla talented
Why?

Sebabnya melalui karya-karyanya, memang boleh menarik orang untuk berubah ke arah kebaikan
Novel dia tak ada lovey dovey sangat macam novel biasa kat pasaran..tapi banyak yang menuju 
ke arah insan yang cuba untuk mencari perubahan ke arah kebaikan..Seriously tak rugi baca sebabnya
dia banyak selitkan surah-surah yang dia biasa amalkan..simple but worth it..

and more dia banyak quotes yang sangat motivating and positifkan diri..that's i like about HLOVATE (sila klik link untuk ke fanpage beliau)
Bat kenal karya-karya HLOVATE since dia tak terbitkan buku lagi..
masa tu still dalam blog..serious sangatla desperately nak full cerita setiap karya dia..nak simpan dan letak dalam frame (okeh itu dah over sangat da)
Bat siap print lagi and baca karya dia masa tu..seriously siap cari karya Harun Al-Rashid because of Hlovate..siap baca surah Al-Kahfi sebab dah tau meaning surah ni...=') (thank u so much Hlovate)
Because of Hlovate I turn to someone good..(sebelum ni memang jahil la..sedih sangat)

I know Hlovate since 1st year kat Uni dulu (tahun 2007-2008)..sampai sekarang I follow semua perkembangan dia..
Hlovate sangatla misteri...tak ada identiti tapi satu matlamat dia nak cuba berdakwah melalui karya dia
And it did..ramai dah baca and amal apa yang dia kongsikan..Semua karya dia Bat simpan..even ada orang pinjam and tak pulangkan balik pun Bat sanggup beli kali kedua sebab itu koleksi Hlovate..Bat membesar dengan karya-karya Hlovate..

Setiap karya Hlovate menyentuh hati dan jiwa setiap pembaca..Trust me..You won't regret..
Thank you Allah for giving such a wonderful talent to this person..=')


Ramadhan dah nak dekat kan..pada yang belum baca boleh la try baca Contengan Jalanan by Hlovate..
Korang akan rasa kemanisan Ramadhan yang sepatutnya..
 

 mengembara mencari diri

 
 ni semua karya Hlovate..semua Bat ada..


P/S: Selama kenal Hlovate tak pernah tau Hlovate stands for what..tapi baru-baru ni one of my friend cakap Hlovate means Hurt.Love.Hate...pada peminat Hlovate betul ke ye??




~bAtRisH~


2 yang komen mengomen:

nik ros said...

thanks share, nnt sis baca. baca entry ni terus rasa nak kenal sapa hlovate tu..hehe

batrish said...

akak..u should read semua novel dia..hihi..=D

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com