Friday, July 5, 2013

Review Novel Anthem by Hlovate

Salam peeps
Ok novel tak beli lagi tiba-tiba nak review novel anthem dah..hehe
jangan salah faham la ye..Bat just nak kongsi je review dari seorang hamba allah ni berkenaan Novel Anthem ni..

Mungkin for those yang dengar je perkataan Anthem akan tertanya-tanya?????
Berkenaan National anthem ke dia tulis novel ni?
Alah ni mesti pasal duk jauh dari melaysia ni lepas tu teringat la pasal lagu Negaraku ni..
Mesti macam ni punya la...
Ok means korang memang salah sama sekali..
Hlovate ada mention kat fanpage beliau di mana cuma seorang hamba allah ni yang faham apa cerita dan makna yang di cuba sampaikan melaui penceritaan..walaupun seorang pun dah cukup..

Korang boleh baca review by MemoriIlusi (just klik link ye)
Dimana beliau telah mengupas maksud sebenar di sebalik Anthem ni..
bukanla National Anthem yakni Negaruku yang dinyanyikan di sekolah hari-hari..
Bukan juga lagu mana-mana artis yang berkumandang kat radio...
Tapi anthem yang kita lagukan setiap hari tanpa kita sedar pun...
Yang mempunyai nilai yang lebih besar dari mana-mana duit sekalipun..
Yang menjadi nadi kita sebagai umat Islam...

Nak tau??
Pergila blog Memori Ilusi ye..hihi
Bat tak baca lagi Anthem so nak review from my own opinion tak boleh lagi la..
Tengah tunggu Jemari Seni pos ni..tak sampai lagi..

nak tau pasal hlovate boleh tengok kat jemari seni..boleh beli online lagi..siap ada diskaun! (yang ni penting ni..hihi)


 salah satu quote dalam anthem =)






~bAtRisH~


0 yang komen mengomen:

 

Blog Template by batrisyaamylea BloggerCandy.com